Összekötött lábbal hagyták sorsára a borsodi kutyust

Megosztás

Szívszorító esetről adtak hírt a Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA) munkatársai a Miskolc Televíziónak. Horváth Rita telephelyvezető riportot adott a helyi csatornának, amely szerint szervezetük bejelentést kapott, hogy Megyaszó közelében, egy bokros területen fekszik a magára hagyott kutya összekötözött lábakkal.

A MÁSA munkatársai útra keltek, azonban az aggódó helyi lakos nem tudta megvárni őket az állattal, ezért jelezte a problémát a megyaszói önkormányzatnak is, akik kivonultak a helyszínre, míg megérkezett a szaksegítség. Kiderült, hogy nem csupán sorsára hagyták az állatot, hanem még a két első és a két hátsó lábát is összekötözték.

„A két hátsó lábát ki tudta rágni a szorításból, viszont a mellső kettőt olyan szorosan összekötözték, hogy már kezdett bedagadni és levedzeni a lába”

– számolt be a Miskolc Televíziónak Horváth Rita.

A szakember szerint ha nem érkezett volna időben a segítség, a – később Magic Mike-nak keresztelt – kutyus elveszítette volna egyik végtagját. Szerencsére nagy vihart kavart a MÁSA erről szóló beszámolója a közösségi médiában, úgyhogy hamar szerető családra lelt a jobb sorsra érdemes eb.

Kapcsolódó cikkek